Blogi

Kalle Laxin vinkit uusille nuorille kiinteistönvälittäjille

Rosa Kilpi

Kalle Lax on 23-vuotias kiinteistönvälittäjä ja työskentelee tällä hetkellä Neliöt Liikkuu LKV -yrityksessä Helsingissä. Neliöt Liikkuu LKV on melko uusi välitystoimisto, jonka tunnetuin välittäjä on Andrei Koivumäki. Tässä blogissa kerromme kuinka Kalle on päätynyt kiinteistönvälittäjäksi, millaista on moderni kiinteistönvälitys ja mitä neuvoja hän antaa nuorille, jotka miettivät kiinteistönvälittäjäksi ryhtymistä.

Kuinka hän päätyi kiinteistönvälittäjäksi?

Kalle kertoo työskennelleensä kiinteistönvälitysalalla nyt noin vuoden verran ja päätyneensä työhön monien vaiheiden kautta. Hän on alunperin kotoisin Oulusta, missä hän teki töitä myyntiedustajana. Työ ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, joten muutos oli tarpeen. Ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, että hän halusi kiinteistönvälittäjäksi. Hän kertoo miettineensä ammatikseen useita eri vaihtoehtoja aina sijoitusneuvojasta vakuutusmyyjään. Kiinteistönvälitys vaikutti kuitenkin kiinnostavalta sosiaalisen median perusteella. “Törmäsin Andrei Koivumäen esittelyvideoihin ja ajattelin, että tuo vois olla ihan siistiä. Todellisuus oli kuitenkin vähän eri”, Kalle naurahtaa.

Vaikka todellisuus osoittautuikin vähän erilaiseksi kuin somevideoissa, Kalle selvästi nauttii työstään. Hänen on vaikea edes nimetä yhtä tiettyä parasta asiaa, mutta työn monipuolisuudesta hän kertoo pitävänsä ja tekevänsä noin 70-100 tuntia töitä viikossa.

Oulusta muuttaneena nuorelle Helsinki oli täysin uusi kaupunki, mikä toi työhön aluksi omat haasteensa esimerkiksi uskottavuuden suhteen. Kallelle tuntemattomat kaupunginosat ja maamerkit tuottivat haasteita: “aluksi en erottanut Keilaniemee Hakaniemestä, oli vähän vaikeeta”. Paikkojen, katujen nimien ja maamerkkien opettelu onnistui Google Mapsin avulla.

Lax kertoo käyneensä ammattikoulun ja aloittaneensa myyntityön kunnolla vasta armeijan jälkeen. Tässä vaiheessa hänestä alkoi tuntua, ettei jatkokoulutus siinä vaiheessa ollut hänelle oikea vaihtoehto. Kiinteistönvälittäjänä hän on kuitenkin kouluttautunut ja vieläpä melko nopealla aikataululla. Kallelta löytyy LKV (laillistettu kiinteistönvälittäjä) ja LVV-tutkinnot (laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä), jotka voi suorittaa joko samassa tentissä tai erikseen. Lisätietoa näistä tutkinnoista löytyy täältä.

Nuoret ovat kiinnostuneet kiinteistönvälityksestä

Nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kiinteistönvälityksen aloittamisesta on Kallen mukaan melko paljon. Hän kertoo saavansa lähes päivittäin viestiä nuorilta alasta kiinnostuneilta sosiaalisen median kautta ja vastaavansa mielellään esimerkiksi välittäjän työn aloittamiseen liittyviin kysymyksiin. Sosiaalinen media on Kallen mielestä hyvä työkalu tukemaan välittäjän toimintaa, mutta siihen panostaminen ei kuitenkaan välttämättä ole kaikkien juttu. Sosiaalinen media nimittäin vaatii paljon aikaa ja voi kestää kauankin, että tällä strategialla menestyy.

Kallen tärkein neuvo on kiinteistönvälittäjiksi alkaville on, että “älä ainakaan tee sitä virhettä ku mä ja oo selvittämättä juuri mitään ennen kuin aloitat”. Hän kertoo rehellisesti, ettei hänellä aloittaessaan ollut juuri minkäänlaista käsitystä siitä mitä välittäjä tekee tai esimerkiksi tietoa alaa koskevasta juridiikasta. Ennen alalle lähtemistä Kallen mielestä kannattaa lukea Hyvää välitystapaa ja Kiinteistönvälittäjän käsikirjaa, jotta saa paremman käsityksen siitä, mitä kiinteistönvälittäjät tekevät.

Moderni kiinteistönvälittäjä hinnoittelee kohteen realistisesti

Kallen mukaan modernin kiinteistönvälityksen tärkeimpiä asioita on kohteen oikea hinnoittelu, mikä tarkoittaa, että kohde tulee hinnoitella mahdollisimman lähelle toteutuvaa kauppahintaa. Oikean hinnoittelun kautta on mahdollista saada aikaan enemmän kilpailua mahdollisten ostajien kesken, mikä johtaa lopulta siihen, että kohteesta saadaan parempia tarjouksia. Oikein hinnoiteltu kohde menee myös nopeammin kaupaksi, yläkanttiin hinnoiteltu taas voi roikkua markkinoilla pitkäänkin, jolloin hinnasta lähes varmasti tingataan ja paljon.

Hän painottaa myös myytävien kohteiden tehokasta markkinointia. Moderni kiinteistönvälitys on Laxin mielestä huomattavasti avoimempaa kuin aiemmin ja somella on siinä iso rooli. Myös Neliöt Liikkuu on vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa ja yrityksen tunnuspiirteitä onkin, että asioita tehdään todella räväkästi.

Yritys myös käyttää kohteiden markkinoinnissa viimeisimpiä uutuuksia, kuten esimerkiksi digitaalista stailausta, jolla saadaan myytäviin asuntoihin raikas ensivaikutelma. Kalle itse kokeili juuri äskettäin digitaalista stailausta yhteen tyhjänä olevaan kohteeseen ja sai sillä selkeästi pirteämmän fiiliksen asuntoon (digitaalisesti stailattu kuva alla).

digitaalinen stailaus kalle lax

Kova kilpailu on Kallen mielestä sekä hyvä että huono asia. Joskus kilpailu toimeksiannoista voi ajaa tilanteen siihen, ettei asiakkaan etu enää toteudu. Toisaalta kova kilpailu pakottaa pysymään ajan hermolla ja kehittämään omaa toimintaa. Kallen mielestä kiinteistönvälitysalalla voi tulevaisuudessa olla enemmän premium-palveluntarjoajia itsemyyjille suunnattujen palvelujen yleistyessä.

Kallen ennakkoluulotonta ja raikasta tekemistä voit seurata hänen Instagram ja LinkedIn-tileiltä.

Visign tuottaa erilaisia visuaalisia palveluita kiinteistönvälittäjille, rakentajille ja myös yksityisille asiakkaille. Yrityksen kautta saat pohjakuvat, valokuvat, digitaaliset stailaukset, tilaesittelyt ja visualisoinnit tehokkaasti ja laadukkaasti. Olemme myös vahvasti mukana kehittämässä suomalaista kiinteistönvälitystä vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Topics: kiinteistönvälitys, asunnon myynti, kiinteistönvälittäjä

Related posts

Visign siirtynyt takaisin pohjoismaiseen omistukseen