Blogi

Digitaalinen stailaus, virtuaalistailaus, virtuaalisisustus ...

Atro Linnavirta

Hyvää alkanutta vuotta. Eräs keskeinen kiinteistönvälitysyritys haastatteli meitä hiljattain sisäiseen julkaisuunsa. Haastattelu koski kiinteistönvälitykseen ryminällä syntynyttä päivän polttavaa ilmiötä ja siihen liittyvää palvelua, jota tuotamme. Julkaisemme haastattelun sovitusti myös muille asiakkaillemme tässä blogikirjoituksessa.

Mikä on Visign?
Visign on innovatiinen palvelu rakennuttajille ja kiinteistönvälittäjille. Meiltä saa kaiken asunnon tai muiden tilojen myyntiin ja vuokraukseen tarvittavan visuaalisen aineiston saman katon alta. Olemme toimineet kiinteistönvälityksen pohjakuva- ja visualisointibisneksessä toistakymmentä vuotta. Olimme ensimmäisten joukossa luomassa maaperää sille visuaalisuudelle, jota kiinteistöjen markkinoinnissa tänä päivänä näkee. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme menestymään, he ansaitsevat vain parasta!

Mistä virtuaalistailauksessa on kyse?
Virtuaalistailauksessa, tai Digitaalisessa stailauksessa, kuten me palvelua kutsumme, on kyse valokuvien muokkaamisesta 3D-mallinnus- ja kuvankäsittelyohjelmaa käyttämällä. Valokuviin voidaan lisätä kalusteet, poistaa kalusteita, vaihtaa pintamateriaaleja ja tehdä erilaisia remontteja, sekä näiden kaikkien yhdistelmiä.

Digitaalinen stailaus


Miten digitaalisesti stailatut kuvat auttavat kiinteistöjen myynnissä?
Fotorealistiset digitaalisesti stailatut kuvat helpottavat ostajaa hahmottamaan tilan mittasuhteita, käytettävyyttä ja sopivuutta omiin tarpeisiin. Kauniit, laadukkaat kuvat herättävät heti mielenkiinnon ja vetoavat tehokkaasti ostajan tunteisiin. Näin ollen ne madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä ja sopia näyttö välittäjän kanssa, koska näyttävästi stailattu asunto, esiteltynä laadukkailla kuvilla, erottuu edukseen asuntoilmoitusten joukosta.

Mitä digitaaliseen stailaukseen vaaditaan? Kuinka käytännössä kuvat toteutetaan ja minkälaisella aikataululla?
Ei vaadita paljoa: stailattavat valokuvat ja pohjakuva stailattavasta kohteesta. Tilauksen saatuamme suunnittelemme stailauksen, joka toteutetaan mallinnusohjelmassa kolmiulotteiseen tilaan, jonka malli on luotu valokuvan pohjalta. Valot ja varjot lasketaan valokuvan valonlähteiden ja/tai kalustukseen lisättyjen valonlähteiden mukaisesti. Kalustus, valot, varjot ja heijastukset renderöidään ja lopuksi renderöity aineisto yhdistetään alkuperäisen valokuvan kanssa. Tämä kaikki toteutetaan tehokkaasti ja laadusta tinkimättä. Toimitamme kuvia nopeimmillaan jopa seuraavan arkipäivän aikana.

Ilmeisesti palveluunne kuuluu ennalta määritellyt tyylisuunnat?
Tarjoamme tilaajillemme yleisesti kolmea tyylisuuntaa: skandinaavinen, moderni ja urbaani-industrial, mutta meitä voi lähestyä kaikenlaisissa stailaustarpeissa. Hiljattain eräs välittäjä toivoi tupakoinnin tummentamaan remppakohteeseensa Aki Kaurismäen elokuvien estetiikan mukaan tehtyä stailausta. Vastasimme toiveeseen ja asiakas oli toimitettuihin kuviin erittäin tyytyväinen.

Miten tyylisuunnat eroaa toisistaan? Mikä näistä on suosituin?

Skandinaavinen

on tyyleistä ylivoimaisesti suosituin. Skandinaaviselle tyylille on ominaista selkeys, yksinkertaisuus ja luonnonmateriaalit. Tyypillisiä värejä ovat valkoinen sekä harmaan ja ruskean sävyt, jotka yhdistetään luonnollisiin ja erityisesti vaaleisiin puun sävyihin. Kalusteet ja valaisimet ovat muotoiluiltaan selkeitä, ilmavia ja pelkistettyjä. Kaikenlainen koristeellisuus loistaa poissaolollaan.

Skandinaavinen


Urbaani-industrial

on saanut vaikutteita teollisuushalleista ja onkin omiaan esim loft-henkisiin asuntoihin. Oleellisia materiaaleja teollisessa sisustustyylissä ovat betoni, tiili, metalli ja rustiikkiset puupinnat. Industrial on melko kylmää ja karua, joten pehmeyttä kovien materiaalien rinnalle voidaan tuoda pörröisillä ja käsinkudotunoloisilla tekstiileillä. Sohva- tai nojatuoliverhoiluissa suositaan usein nahkaa - konjakinväri on trendikäs ja sopii tyyliin. Tyylille ominaisia valaisimia ovat metallijalat, vintage-varjostimet ja hehkulamput sellaisenaan, ilman varjostinta. Värimaailmaan kuuluu ruosteisen ruskea, punertavan oranssi ja kylmät metalli- ja harmaansävyt. Industrial tyylissä voidaan yhdistää modernia ja rustiikkia. Ja viherkasvien vehreydellä teollisuushenkinen tila herätetään henkiin.

Industrial


Moderni

tyylin lähtökohtia ovat ajattomuus, selkeys, funktionaalisuus ja graafiset linjat. Teräs, betoni, kivi, puu ja marmori sekä suuret lasipinnat luovat raamit tälle näyttävälle, mutta minimalistiselle tyylille. Väripaletti on harmonisen luonnonläheinen tai erilaisten vahvojen sävyjen vuoropuhelu, mutta hyvin neutraali joko tumma tai vaalea. Ylellisyyttä kokonaisuuteen tuo usein ripaus messinkiä, samettia tai näyttävä design-valaisin. Moderniin tyyliin sopivat monet design-klassikot vuosikymmenten takaa.

Moderni


Rakkaalla lapsella on monta nimeä
Digitaalinen stailaus, virtuaalistailaus, virtuaalisisustus. Markkinoilla on toimijoita, jotka kutsuvat palvelua eri nimillä. Kyse on perusperiaatteiltaan samanlaisesta palvelusta, mutta eri tuotteiden, toimijoiden ja palveluiden välillä on todella suuria eroja. Me Visignilla uskomme vertaansa vailla olevaan laatuun ja asiakaspalveluun, kun tilaat meiltä Digitaalinen stailauksen, voit luottaa siihen, että saat parasta mitä markkinoilla on tarjolla. Kehitämme taukoamatta palveluamme ja ajan hermoilla olevaa 3D-kalustekirjastoamme yhdessä asiakkaidemme, 3D-mallintajien, sisustusarkkitehtien ja ammattistailaajien kanssa. Tälläkin hetkellä kehitteillä on todella mullistava ja iso uudistus,  jonka julkistamme asiakkaillemme myöhemmin tänä keväänä. Kannattaa siis pysyä kuulolla.

Parhain terveisin,
Atro Linnavirta
taiteellinen johtaja
Visign

 

Topics: kiinteistönvälitys, myyntistailaus, valokuvaus, kiinteistönvälittäjä, stailaus, virtuaalikalustus

Related posts

Visign siirtynyt takaisin pohjoismaiseen omistukseen