Blogi

Sisustussuunnittelija Jaana Karhu

Jarmo Lumpus

Visignin markkinoinnin harjoittelija Rosa (kuvassa oikealla) kävi tapaamassa sisustussuunnittelija Jaana Karhua (kuvassa vasemmalla) Oulussa. Jaana tekee oman yrityksensä kautta asuntojen myyntistailausta kiinteistönvälittäjille, mutta hän on myös taitava valokuvaaja ja pitää suosittua sisustus-aiheista blogia. Lue lisää, niin tiedät millaista sisustussuunnittelijan työ on. 

Jaana on alkuperäiseltä koulutukseltaan ensihoitaja ja on tehnyt tämän alan töitä Oulussa useiden vuosien ajan. Jossain vaiheessa hän kuitenkin mietti alan vaihtoa ja lähti opiskelemaan sisustusartesaaniksi aikuiskoulutuksessa. Tämä tuntui parhaalta vaihtoehdolta yhdistää aktiivinen perhe-elämä ja kouluttautuminen. Nyt hänellä on ollut oma yritys tasan kaksi vuotta ja töitä on riittänyt tuona aikana erittäin hyvin.

Työ Jaanalla koostuu pääosin asuntojen myyntistailausten tekemisestä, mutta hän mainitsee tekevänsä myös sisustussuunnittelua. Myyntistailauksia hän tekee noin kolmen asiakkaan luona päivän aikana. Sisustussuunnittelua tehdään sitten näiden käyntien lomassa tai aina, kun on mahdollisuus. Suunnitteluprojektit voivat kestää yli kuukauden ja sitä työtä voi tehdä myös pienemmissä pätkissä. Hän tekee myös neuvontakäyntejä, missä katsotaan asunnon sisustusta asiakkaan kanssa ja mietitään erilaisia muutosvaihtoehtoja.

Asunnon myynnin kannalta raikas ensivaikutelma on nykypäivänä erittäin tärkeässä osassa. Myyntistailaus ja upeat valokuvat ovat suuressa roolissa luomaan onnistunut ensivaikutelma. Stailaus on periaatteessa asunnon “neutralisointia”; asunnon raivaamista ja tavaroiden karsimista. Sisustus pyritään hyvin usein luomaan ajattomaksi, ei niinkään trendikkääksi.  

Jaanalle yrityksen perustaminen oli luonteva askel. Yrittäjänä työskentely on tietysti vaativaa, mutta siinä on myös vapauksia. Kun oppii tasapainoilemaan haasteiden ja paineiden kanssa, saa mahdollisuuden määritellä oman työtahtinsa ja kuinka paljon töitä tekee. Viikonloput hän pyrkii pitämään aina vapaana ja lomat suunnittelee yleensä hieman lyhemmissä jaksoissa.

jaanakarhu1

Kuvassa Jaana Oulun torilla.

Jaanalla on myös suosittu Instagram-tili ja blogi, joihin hän kertoo tekevänsä uutta sisältöä aina kun ehtii. Hänen työhönsä kuuluu myös paljon paperihommia; suunnittelutyön jälkeen kaikki on kirjattava ylös ja asuntojen pohjakuvia selatessa voi kulua tovi. Työt omassa yrityksessä pitävät hänet tällä hetkellä hyvin kiireisenä. Kesät ovat kiireisintä aikaa, sillä silloin ihmisillä on aikaa panostaa sisustamiseen.           

Sosiaalinen media on erittäin tärkeä markkinointikanava. Instagram-tili on ikäänkuin hänen käyntikorttinsa ja portfolionsa, sen kautta asiakkaat saavat käsityksen hänen tyylistään. Blogiaan hän on kirjoittanut jo yli seitsemän vuotta (vuodesta 2012 lähtien) ja kertoo lukijamäärien kasvamisen tapahtuneen pikkuhiljaa. Määrien kasvattaminen ei välttämättä ole helppoa vaan vaatii kärsivällisyyttä. Yhden blogikirjoituksen tekemiseen voi kulua jopa kokonaisen työpäivän verran aikaa. On valittava ja käsiteltävä kuvat sekä kirjoitettava itse teksti. Karhu ottaa itse kaikki Instagram- ja blogikuvansa ja pyrkii käsittelemään niitä mahdollisimman vähän, jotta lopputulos olisi luonnollinen. 

Koulutusvaihtoehtoja alalle on Jaanan mukaan useita, joista hän valitsi sisustusartesaanin koulutuksen. Sisustusartesaanilla on useita työllistymisvaihtoehtoja; koulutus antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi huonekaluliikkeessä opastustehtävissä tai vaikka arkkitehtitoimistossa assistenttina. Koulutus antaa perustyökalut suunnitteluun, mutta stailaukseen koulutusta ei juurikaan ole saatavilla. Tekemisen kautta harjaantumalla oppii stailausta parhaiten. Hän on harrastanut pitkään sisustusvalokuvausta ja kertoo siitä olleen omalla kohdallaan apua stailaustöissä. 

Voit seurata Jaanan blogi täällä: http://www.at-home.fi/ ja upeaa Instagram-feediä täällä: https://www.instagram.com/jaana_karhu/

Topics: myyntistailaus, asunnon myynti, valokuvaus, kiinteistönvälittäjä

Related posts

Pohjakuva kaupan päälle digistailaustilauksiin!