Blogi

Rauno Rahkonen kokeilee rohkeasti uusia digitaalisia palveluita

Jarmo Lumpus

Rauno Rahkonen on 32-vuotias oululainen kiinteistönvälittäjä, jolla on kokemusta myös rakennuspuolelta. Hän on uuden ajan välittäjä, joka kokeilee rohkeasti uusia digitaalisia palveluita. Visignin Rosa kävi jututtamassa häntä ja tästä alta voit lukea Raunon tarinan kuinka hän on päätynyt välittäjäksi ja mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä asiakkaiden palvelemisessa.

Kuinka Rauno päätyi kiinteistönvälittäjäksi?

Ajatus kiinteistönvälittäjäksi lähtemisestä sai alkunsa, kun Rauno oli vuosia sitten ostamassa taloa ja totesi, että palvelu ei pelaa kuten sen kuuluisi. Hänen mielestään alalla oli paljon kehitettävää ja tarvetta uusille toimijoille.

Omien sanojensa mukaan hänestä ei kuitenkaan koskaan pitänyt tulla myyjää, mutta tehtyään ensin menestyksekkään uran rakennuspuolella hänestä tuli lopulta kiinteistönvälittäjä, joka tekee nyt töitä omassa yrityksessään (www.tuplar.fi). Rauno kertoo useimpien pitäneen häntä täysin hulluna jättäessään hyvän työnsä rakennuspuolella, mutta kipinä myyntityöhön syttyi ja nyt hän kertoo olevansa todella tyytyväinen valintaansa. 

Rauno kertoo käyneensä lukion ja sen jälkeen kouluttautuneensa ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi. Hän kertoo omaavansa nyt myös LKV-pätevyyden sekä käyneensä lisäksi muita ammattiaan tukevia pienempiä kursseja ja koulutuksia. Hän pitää kouluttautumista ehdottoman tärkeänä, koska se takaa ammattitaidon ja että asiakas voi luottaa välittäjään. Suomessa voi tehdä kiinteistönvälittäjän töitä ilman varsinaista koulutusta, toisin kuin monissa muissa maissa, joissa on käytävä tietty määrä koulua saadakseen pätevyyden ja luvan harjoittaa ammattia (esim. Ruotsi ja Norja). Saman systeemin Rauno tahtoisi myös Suomeen. 

Jos lukion tai ammattikoulun käytyään kiinteistönvälittäjäksi ryhtyminen kiinnostaa, Rauno suosittelee hakeutumaan alan yritykseen ja LKV-kurssille. Tekemällä oppii itse työtä parhaiten, joten esimerkiksi kokeneemman välittäjän mukaan lähteminen voi olla hyödyllistä. 

Jokainen päivä on erilainen

Kiinteistönvälittäjän työssä kaikki päivät ovat keskenään erilaisia mikä tekee työstä kiehtovaa. Töitä riittäisi vaikka kellon ympäri viikon jokaiselle päivälle ja sen takia jokaisen pitääkin muistaa pitää itsestään huolta, Rauno kertoo. On siis osattava vetää selvä raja työn ja vapaa-ajan välille, vaikka kiinteistönvälittäjän onkin oltava aina tavoitettavissa. Jatkuva työpuhelimen mukana pitäminen on työn huonoja puolia, sillä työstä voi olla vaikeaa irtautua kokonaan. Lomia välittäjän voi olla vaikea pitää suunnitellusti, mutta niillekkin oma aikansa kyllä löytyy. Rauno kertoo perheen ja läheisten olevan oman elämänsä keskiössä, vaikka toteaa samalla rehellisesti, että joskus kiireessä esimerkiksi perheen kanssa vietetty aika on saattanut jäädä vähemmälle. 

rr5

Ammatissa menestymisen kannalta tärkeiksi ominaisuuksiksi Rahkonen listaa kunnianhimon, ahkeruuden sekä hyvän paineensietokyvyn. On uskallettava luottaa omaan intuitioonsa ja oltava rohkea. Aluksi hulluiltakin kuulostavien ideoiden toteuttaminen vaatii uskallusta, mutta voi toisaalta edistää urakehitystä paljonkin. Töitä on oltava valmis tekemään paljon, mutta se tekee onnistumisista entistäkin palkitsevampia. Raunon työn kulmakiviä on jatkuva kehittyminen ja ettei asioita välttämättä tehdä kuten kaikki muutkin tekevät tai niinkuin on aina tehty. 

Digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet

Raunon yritys TuplaR on alusta asti ollut kiinnostunut digitaalisuuden tuomista mahdollisuuksista. Myyntiprosessin tehostaminen ja sitä kautta työajan säästö on ehdottomia valtteja kilpailussa uusista toimeksiannoista. Myös digitaaliset markkinointikeinot yhdessä Visignin kanssa ovat saaneet yritykselle selkeästi parempaa näkyvyyttä Oulun alueella. Sosiaalisen median käyttö on TuplaR:n ytimessä ja siihen he satsaavat jatkossa yhä enemmän. Kannattaa tutustua TuplaR:n Instagram-tiliin, sieltä löytyy monenlaista rohkeaa tempausta.

iPhone-in-hand-cubicasa

Viimeisin Raunon työtä tehostava uutuus on käyttää CubiCasan kehittämää mobiililaitteilla toimivaa pohjakuvasovellusta. Sillä saa pohjakuvan todella kätevästi verrattuna vanhaan tapaan, missä joutuu etsimään asunnon alkuperäisen pohjakuvan ja korjauttamaan siihen kaikki vuosien varrella tehdyt muutokset. Pohjakuvasovellus säästää välittäjän aikaa ja mahdollistaa keskittymisen asiakkaisiin entistä paremmin.  

Parasta työssä on tyytyväiset asiakkaat

Raunon mukaan parasta työssä ovat onnistumiset ja tyytyväiset asiakkaat. Ajoittaiset vaikeudet ja haasteet tekevät onnistumisista entistä tunteikkaampia. Oman firman perustaminen on ollut yksi tärkeimmistä yksittäisistä tapahtumista hänen urallaan. Jatkuva mahdollisuus kehittyä vie häntä eteenpäin ja auttaa jaksamaan vaikeinakin aikoina.

TuplaR Instagram

Topics: kiinteistönvälitys, asunnon myynti, kiinteistökauppa, kiinteistönvälittäjä

Related posts

Pohjakuva kaupan päälle digistailaustilauksiin!