Blogi

Digitaaliset palvelut toimitilojen myyntiin ja markkinointiin

Jarmo Lumpus

Toimitilojen myynti ja markkinointi on merkittävästi erilaista toimintaa kuin asuntojen myynti ja markkinointi. Arvoketju, liiketoiminnan dynamiikka ja kohderyhmät ovat täysin erilaiset ja näin myös vaatimukset kohteen esittelyyn eroavat huomattavasti. Asuntojen myynnissä ammattimainen valokuvaus ja stailaus ovat olleet viimeisimpiä trendejä. Verkkosivuilla halutaan antaa äärimmäisen upea ja raikas ensivaikutelma asunnosta, jotta saadaan potentiaaliset ostajat ottamaan yhteys välittäjään ja tulemaan asuntonäytölle. Tällöin välittäjä saa kuuman liidin ja voi saada mahdollisuuden uuteen toimeksiantoon.


Tilanne on hieman eri toimitilojen osalta. Jos asuntojen myynnissä vedotaan enemmän tunteisiin, niin toimitiloissa on tärkeämpää saada esille kohteen toiminnalliset mahdollisuudet ja rajoitteet. Keskeisiä kysymyksiä toimitila-asiakkaan kannalta:

 • Kuinka monta työntekijää saadaan mahtumaan toimistotiloihin?
 • Kuinka tila muuntautuu tulevaisuudessa kasvavaan tilantarpeeseen?
 • Mitkä ovat tilan dimensiot (leveys x pituus x korkeus) esim. varasto- tai tuotantolaitoskäyttöön? Kuinka isot aukot tiloista toiseen?
 • Mikä on helpoin tapa tehdä tilasuunnittelua tulevaa muutosta varten?
 • Ulkotilojen ja liikenneväylien toimivuus esim. isojen ajoneuvojen liikennöintiä varten?

Digitaalisuus on tullut vauhdilla auttamaan myös kiinteistönvälittäjiä. Viime vuosina tilojen esittelyyn on tullut useita eri kustannustehokkaita teknologioita, joita on kokeiltu eri käyttötarpeisiin. Visign on viime vuoden keväästä asti toimittanut Matterport 3D-palvelua melkein tuhanteen eri kohteeseen. Matterport 3D-palvelu on erittäinen monipuolinen, joka nopeuttaa ja tehostaa myyntiprosessia. Sisätilojen skannaus mahdollistaa useita eri esitystapoja markkinointitarkoituksiin ja helpottaa tilojen suunnittelua seuraavasti:

 • Valokuvantarkka 3D-malli mahdollistaa tutustumisen tilaan etänä
 • Pohjakuvat saadaan tilojen mitoilla
 • Valokuviin saadaan keskeisimmät mitat auttamaan tilan mittojen hahmottamisessa
 • CAD-tiedosto auttamaan tilasuunnittelua
 • Materiaalit saadaan yhdellä käynnillä kohteessa
 • Materiaalit toimitetaan asiakkaalle yhden tai kahden päivän sisällä

Rahan ja ajan säästö syntyy, kun turhat käynnit tilassa vähenevät merkittävästi.   

Visign Tilaesittelyyn kuuluu myös tarvittaessa ilmakuvia ja -videoita. Jokainen tila suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Palvelu mahdollistaa myös tehokkaamman tarjouslaskennan remontti- ja saneerauskohteisiin.

Digitaaliset lopputuotteet ovat käytössä myös myöhemmässä vaiheessa tilan elinkaarta, joten rahan ja ajan säästöä tapahtuu pidemmän ajan kuluessa eri osapuolille. Toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Oulun alueella, mutta voimme tarvittaessa tuottaa palvelun kaikkialle Suomessa.

Topics:

DigistailausApp - tulevaisuus on täällä!